Villkor för uthyrning och vanliga frågor


Här ser ni våra vanligaste frågor samt villkor för uthyrning, för eventuella frågor vänligen kontakta mig (Alexander) på 018-681656 eller på mail genom kontakt sidan.
Uppdaterat: 2018-04-07

Vem kan hyra utrustning och till vilka ändamål?
Uthyrning av mindre ljudsystem och enklare ljus hyrs ut till allt från privatpersoner till företag och föreningar. Det kan röra sig om allt från barnkalas till bröllop, studentfester och mindre konserter. Kravet är dock att hyrestagaren ska vara svensk medborgare och ha fyllt minst 18 år med giltigt personnummer, företag och föreningar ska ha giltigt organisationsnummer. När det gäller större volymer av uthyrning så har vi som krav att transportering och riggning sköts av oss, i de flesta paketpriserna ingår transport och riggning. De större paketen inriktar sig till festivaler, konserter och större fester. Ifall hyrestagaren inte har någon egen ljud/ljus tekniker så ordnar vi det till en extra kostnad.

Sköter ni leverans till andra städer?
Ja, så länge vi hinner transportera och rigga under samma dag så sköter vi leverans utanför Uppland. Ifall övernattning krävs kommer vi att debitera detta såvida hyrestagaren inte har något alternativ för detta. Observera att bensin och resekostnad tillkommer. Vänligen kontakta oss ifall ni undrar mer över detta.

Hur sker betalningen?
För privatpersoner eller ej kreditvärdiga företag tar vi förskottsbetalning, vid mindre uthyrning kan man betala direkt på plats vid avhämtning genom swish eller kort. Vid godkänd kreditprövning kan vi skicka faktura med 10 dagar netto, men för privatpersoner ser vi helst förskottsbetalning till bankgirot eller betalning vid avhämtning.

Avbokning?
Avbokning måste ske senast 48 timmar innan avtalad tid för leverans, vid mindre former av uthyrning som ej kräver förberedelse från GRÖNA EVENEMANG kan avbokning ske senast 24 timmar före leverans. Om avbokning sker senare än 48 timmar före avtalad tid för leverans tas en administrativ avgift ut på 20% av hyreskostnaden.

För mer info vänligen kika igenom vårat hyresvillkor i denna pdf